Lasagna cu carne de pui

de mirela0911 in Lasagna, 14 Feb 2012 | 5265 vizualizari

 

In sfarsit am facut si eu lasagna dupa ce am tot vazut pe site, retete una si una. Pot sa zic ca imi place tare mult asa ca sigur o sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • Pt.sosul de carne:
  • 500g carne tocata de pui
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 4-5 lg ulei
  • 400ml suc de rosii
  • 50ml vin rosu
  • sare, piper
  • Pt.sosul bechamel:
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 800-900ml lapte caldut
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • nucsoara
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de pui:

Prepararea sosului: Se taie ceapa marunt, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mari si cateii de usturoi se taie felii. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, morcovul si usturoiul si se lasa la calit putin. Se adauga carnea de pui tocata si se lasa la prajit, dupa care se adauga vinul si sosul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se fierbe pana scade din sos (nu de tot).

Sosul bechamel: Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina amestecandu-se continuu dupa care se toarna laptele putin cate putin folosindu-ne de un tel si lasam sa fiarba. Spre final se adauga usturoiul pisat si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Aproximativ un sfert din sos se toarna intr-o tava unsa cu ulei. Se aseaza un strat de foi lasagna apoi se toarna jumatate din sosul de carne peste care se pune din nou un strat de foi lasagna. Se toarna din nou sos bechamel si se repeta operatiunea. Deasupra se toarna sosul bechamel ramas, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute, sau pana cand foile de lasagna devin moi. Se indeparteaza folia de aluminiu, se presara cascavalul ras si se mai da la cuptor inca 5-10 minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mirela0911 1

16.02.2012, 22:01

Diana, merita, e tare bun. Si pentru mine a fost prima oara. Multumesc!

mirela0911 1

16.02.2012, 22:08

Multumesc Horia!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 10:50

foarte bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagne Bolognese